Om oss

OM VOKALENSEMBLEN

Korister VT 2023


Sopran: Maria Almlöv, Annelie Brahm, Carina Högström, Anna Janbäck, Erika Stenroos, Sofia WillnerAlt: Emma Anstey, Linda Burman, Anna Nager, Jenny Westerberg, Signe TonérTenor: Niclas Fröjel, Jacob Granqvist, Andreas Kissavos, Håkan Kramnäs, Martin Svensson Lindroth


 

Bas: Jonas Ahlsén, Jakob Alfredsson, David Johansson, Oskar Wohlert


Dirigent

 Foto: Per Nestor

Rikard Lindberg Karlsson har organistexamen från Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och har studerat på master-programmet i kördirigering för Anders Eby vid samma skola. Rikard har också studerat för bland andra Dan-Olof Stenlund, Stefan Parkman, Mats Nilsson, Cecilia Rydinger-Alin och Stephen Cleobury.

Mellan 2007 och 2009 undervisade Rikard i körledning och var konstnärlig ledare för Kammarkören på Musikhögskolan Ingesund. Mellan 2008 och 2018 var han anställd som organist med speciellt köransvar i Danderyds församling och 2010-2021 ledde Rikard Kongliga Teknologkören. Sedan 2018 är han verksam i Sundbybergs församling, där han leder Vokalensemblen samt Sundbybergs motettkör. 

 Foto: Lydia Stenflo

Sjung med oss!

Provsjungning


• Valfri sång/aria/romans/visa 

• Röst- och och omfångsövningar

• Notläsning: Bachkoral samt modernare verk

 Vill du vara med och skapa musik i världsklass?


Vi välkomnar alltid duktiga korister att provsjunga till Vokalensemblen. Just nu söker vi framför allt altar och basar. Om det inte finns permanenta platser lediga kan det bli aktuellt med deltagande på projektbasis/vikariat.


Kontakta vår dirigent för att boka tid! 

Rikard Lindberg Karlsson,

070-176 63 64 

rikard.lindberg.karlsson@svenskakyrkan.se


Du är under 45 år, en erfaren körsångare med god notläsningsförmåga som tycker om att ta ansvar för din stämma. Solistuppgifter kan förekomma. Vi arbetar kammarmusikaliskt med stora öron, stort fokus och med möjlighet till individuell röstutveckling. Repetitionerna äger rum i Sundbybergs kyrkas körsal, Rosengatan 15, på tisdagar mellan 18.00 och 20.45.

 

I Vokalensemblen är gemenskap, engagemang och samvaro viktiga beståndsdelar.  Ungefär vartannat år åker vi på körresa och har bland annat besökt Estland, Finland och Tyskland.