Sång, vår sång!
Följ oss på facebook  Följ oss på twitter  Följ oss på youtube  Följ oss på twitter

SÅNG, VÅR SÅNG!

Vokalensemblens debutplatta innehåller Alice Tegnérs och Gustaf Nordqvists körmusik - något av det vackraste i den svenska sångskatten.  Ensemblen gästas av sopranstjärnan Ida Falk Winland och Stenhammar Quartet.

 

Vill du ha information om hur du köper skivan?

Kontakta oss på info@vokens.se

Med allt från skira sommarstycken och klangfulla lovsånger till känslotunga självrannsakelser visar kompositörerna både de lyriska sidorna i romantiken och senromantikens karakteristiska täta klanger. 

 

Sång, vår sång! är inspelad i Norrby kyrka, Sala 2014. Kyrkans  akustik är oerhört välklingande, en stor katedral i litet format. Vår förhoppning är att körrörelsen och musiklyssnaren får upp öronen för det kulturarv som Tegnérs och Nordqvists kompositioner för kör utgör.

Alice Tegnér är en av Sveriges mer betydande kompositörer och hennes barnvisor är välbekanta. Däremot är hennes körmusik mindre känd. Tegnér skrev många vackra körsatser med stor klangfantasi och känsla för harmonisk uttrycksfullhet. Tegnér var verksam som organist i Djursholms kapell, som tillhör Danderyds församling, där Vokalensemblen har sin hemvist.

 

Samtida med Tegnér var Gustaf Nordqvist, som har skrivit svenska klassiker som ”Till Havs” och ”Jul, jul, strålande jul”. Han har också skrivit mycket annan musik och på Sång, vår sång! klingar hans originalkompositioner för kör samt några arrangemang av hans solosånger för kör, orgel, solist och stråkkvintett.

Ida Falk Winland

Ida Falk Winland har gästat ledande operahus och är sedan 2013 medlem av GöteborgsOperans ensemble.

 

Som solist har Ida Falk Winland framträtt med framstående orkestrar och samarbetat med dirigenter såsom Valerij Gergijev, Daniel Harding och Gustavo Dudamel.

Stenhammar Quartet

Stenhammar Quartet   har sedan starten 1995 haft framgång i Sverige och utomlands, och uppmärksammats för sina inspelningar.


Medlemmar är Peter Olofsson och Per Öman på fiol, Tony Bauer, viola och Mats Olofsson, cello.

Anders Ölund

är organist i Danderyds församling sedan 1990 och utbildad kyrkomusiker vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm.

Sång, vår sång!

ges ut av BIS, ett av världens mest respekterade skivbolag, välkänt för den höga ljudvaliteten i inspelningarna.

Tonmeister:  Ingo Petry, Take 5 Music Production

Svenska kyrkan i Sundbyberg

© Vokalensemblen i Sundbyberg